Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad werd beslist om alle indoor en outdoor trainingen tot nader order te annuleren.


Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus, hebben diverse sportfederaties beslist om geen wedstrijden en/of trainingen meer te organiseren. Vandaag heeft de Vlaamse minister van sport beslist om alle sportwedstrijden met publiek af te gelasten.

In de loop van de avond heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist om alle recreatieve evenementen en activiteiten te schrappen.

De overheid neemt deze maatregelen en doet een reeks aanbevelingen die er op gericht zijn om geen groepen mensen op een beperkte ruimte samen te brengen en om een snelle verspreiding van het virus tegen te gaan om overbelasting van de ziekenhuizen tegen te gaan. 

Jullie hebben ongetwijfeld onderstaande grafiek al gezien. 

Als sportclub willen we ook onze verantwoordelijkheid opnemen om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en daarom hebben we, aansluitend aan de door de overheid genomen beslissingen, zelf beslist om :

  • Alle indoortrainingen met onmiddelijke ingang en dit tot nader order af te gelasten.
  • Onze stage tijdens de 2 weken van de paasvakantie in Val d’Isère af te gelasten
  • Geen begeleiding te voorzien voor de Belgische Kampioenschappen in Val d’Isère (in geen van beide weken), voor zover deze worden georganiseerd. Hieromtrent werd voorlopig nog geen beslissing genomen door de KBSF.

We adviseren ook alle renners en ouders om niet af te reizen naar Val d’Isère.

12/03/2020 - 23:21