Historiek

De vereniging Ski- en Snowboardclub Snow Valley VZW werd kort na de opening van de gelijknamige skibaan in 1997 opgericht door Cor Mollin en Benny Delvaux.

Van bij de start van de club lag de nadruk op de begeleiding van jeugdige skiërs met als doel ze te trainen en voor te bereiden voor het skiën in competitie verband.

De trainingen werden bij de aanvang verzorgd door Cor Mollin, Johan Ockers en Eric Stappers.

Sinds 2007 heeft Gert Mergaerts, eerst renner in de beginjaren en daarna vanaf 2002 trainer, het hoofdtrainerschap overgenomen van Cor.

Ondertussen in 2019 zijn verschillende renners doorgestroomd naar ons trainersteam. De visie van de club is hierin zeer duidelijk. Wij geven onze leden alle kansen om door te groeien als actieve renner maar ook als trainer.

In 2010 was er een nieuw bestuur die de club naar een volgend niveau heeft gebracht  met allerlei initiatieven zoals maandelijkse bestuursvergaderingen, duidelijk omlijnen van de bestuurstaken, aanpassing trainingsstructuren, nieuwe website... Dit bestuur heeft de naam van de vereniging gewijzigd naar Skiclub Snow Valley VZW.

In de zomer van 2013 heeft dit bestuur , dat een mooi palmares kan voorleggen en het aantal leden aanzienlijk heeft doen toenemen, de fakkel doorgegeven aan een nieuwe en huidige bestuursploeg. Deze ploeg bestaat uit een mix van krachtdadige ervaren bestuursleden die allen met het nodige enthousiasme en gedrevenheid hun taak hebben opgenomen.

Van in het begin kregen we jonge atleten van binnen en buiten de provincie in de club. Ook kinderen/volwassenen met buitenlandse roots (Frankrijk, Schotland, UK, Ierland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Iran, Polen,Hongarije, Tsjechië, Zuid-Afrika) hebben deel uitgemaakt, of maken nog deel uit, van ons team. Onze trainingen worden gegeven in het Nederlands, maar Franstalige, Duitstalige of Engelstalige renners zijn steeds welkom. Een aantal van onze trainers kunnen zich vlot uitdrukken in meerdere talen.

In de voorbije jaren is het Racing Team er in geslaagd om verschillende jongeren tot in de Nationale selectie te brengen. Verscheidene nationale titels, winst in Belgische sneeuwwedstrijden en deelnames aan de wk's voor junioren en senioren en zelfs enkele athleten met Olympische deelname prijken op het palmares van onze club.

Snow Valley richtte 3 maal na elkaar de nationale skikampioenschappen te Flaine in. Afgelopen jaar, 2018, hebben we het BK georganiseerd in Val Thorens.

We lagen mee aan de basis van de Belgische Snowcup en organiseerden ook nationale wedstrijden in Le Corbier.

 

In de clubrubriek is er een fotogalerij met verschillende clubfoto's van de voorbije jaren.